Fuse IDE
  1. Fuse IDE
  2. ECLIPSE-772

IDE launch configuration not starting ESB in debug mode

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Resolved Resolved
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Rejected
    • Affects Version/s: 2.1.0
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Container
    • Labels:
      None
    • Environment:
      OSX ESB 7.0.0.fuse-061
    • Similar Issues:
      Show 7 results 

      Description

      Setting the KARAF_DEBUG environment variable does not open the default debug port (5005) . To reproduce:
      *Register a FuseESBEnterprise-7.0.0 as a server in IDE 2.1.
      *Double click to get the server Overview
      *Open launch configuration
      *Click on the Environment tab
      *Add variable KARAF_DEBUG value true
      *Append environment to native environment
      *Click OK
      *Right click on the server and Start

      I would expect to see the following as per setting "export KARAF_DEBUG=true" on the command line:
      karaf: Enabling Java debug options: -Xdebug -Xnoagent -Djava.compiler=NONE -Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=5005
      Listening for transport dt_socket at address: 5005
      Please wait while Fuse ESB is loading...

      Port 5005 is closed to telnet

        Activity

        Hide
        Susan Javurek
        added a comment -

        BQ:Medium

        Show
        Susan Javurek
        added a comment - BQ:Medium
        Hide
        Luis Valdez
        added a comment -

        Similar to ECLIPSE-773... Adding debug mode for running in Local Camel Context...

        Show
        Luis Valdez
        added a comment - Similar to ECLIPSE-773 ... Adding debug mode for running in Local Camel Context...
        Hide
        Lars Heinemann
        added a comment -

        We are not using the batch scripts for starting/stopping the server - so adding those variable does exactly nothing as we invoke the java main class of the server. To get this working you need to look what is handed over in the java command really to turn on debug and then add that to the launch config.

        Show
        Lars Heinemann
        added a comment - We are not using the batch scripts for starting/stopping the server - so adding those variable does exactly nothing as we invoke the java main class of the server. To get this working you need to look what is handed over in the java command really to turn on debug and then add that to the launch config.
        Hide
        Lars Heinemann
        added a comment -

        That works if you specify the correct parameters in the launch config

        Show
        Lars Heinemann
        added a comment - That works if you specify the correct parameters in the launch config

          People

          • Assignee:
            Lars Heinemann
            Reporter:
            Jakub Korab
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: