Application Server 7
  1. Application Server 7
  2. AS7-4114

datasource min/max pool size details not available via json/cli

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Resolved (View Workflow)
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Rejected
    • Affects Version/s: 7.1.0.Final
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: REST
    • Labels:
    • Environment:
      DR13, cli/json interface.
    • Steps to Reproduce:
      Hide

      Use cli to browse data with recursive/runtime both true but fields are undefined. The max/min pool sizes are available via localhost:9990/console/App.hmtl.

      /subsystem=datasources/data-source=H2DS/

      max-pool-size => undefined
      min-pool-size => undefined

      Show
      Use cli to browse data with recursive/runtime both true but fields are undefined. The max/min pool sizes are available via localhost:9990/console/App.hmtl. /subsystem=datasources/data-source=H2DS/ max-pool-size => undefined min-pool-size => undefined
    • Similar Issues:
      Show 10 results 

      Description

      Use cli to browse data with recursive/runtime both true but fields are undefined. The max/min pool sizes are available via localhost:9990/console/App.hmtl.

      /subsystem=datasources/data-source=H2DS/

      max-pool-size => undefined
      min-pool-size => undefined

        Gliffy Diagrams

          Activity

          Hide
          Emanuel Muckenhuber added a comment -

          "undefined" means it's not configured, not sure if there is a default value which should be exposed instead. There is a "statistics" exposing additional metrics.

          Show
          Emanuel Muckenhuber added a comment - "undefined" means it's not configured, not sure if there is a default value which should be exposed instead. There is a "statistics" exposing additional metrics.
          Hide
          Emanuel Muckenhuber added a comment -

          Assigning to Stefano, since i am not sure if this is a bug.

          Show
          Emanuel Muckenhuber added a comment - Assigning to Stefano, since i am not sure if this is a bug.
          Hide
          Stefano Maestri added a comment -

          The description of the resource contains the default values. read-resource return only values if explicit set by the user. IOW "undefined" means that user has not defined any value and so defaults are used. Defaults can be get by read-resource-descrition

          Show
          Stefano Maestri added a comment - The description of the resource contains the default values. read-resource return only values if explicit set by the user. IOW "undefined" means that user has not defined any value and so defaults are used. Defaults can be get by read-resource-descrition
          Hide
          Simeon Pinder added a comment -

          Note:
          So basically this looks like a misunderstanding between how the default values
          are defined for some objects in AS7. Instead of setting the default values in
          the object model itself as is the case in many places they are attaching a
          metadata description object where the default values are defined. This is not
          consistently done across all of the nodes or even the subsystems.

          In the AS7 administration console the default values are correctly displayed
          because they knew to populate the default values from the metadata(if
          undefined). I interpreted this as a bug when I requested the same data via cli
          and got undefined.

          In ER4.1 these values are available so this issue is no longer blocked.

          Show
          Simeon Pinder added a comment - Note: So basically this looks like a misunderstanding between how the default values are defined for some objects in AS7. Instead of setting the default values in the object model itself as is the case in many places they are attaching a metadata description object where the default values are defined. This is not consistently done across all of the nodes or even the subsystems. In the AS7 administration console the default values are correctly displayed because they knew to populate the default values from the metadata(if undefined). I interpreted this as a bug when I requested the same data via cli and got undefined. In ER4.1 these values are available so this issue is no longer blocked.

            People

            • Assignee:
              Stefano Maestri
              Reporter:
              Simeon Pinder
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Development