Uploaded image for project: 'Application Server 7'
  1. Application Server 7
  2. AS7-210

Intermittent failure in SimpleArchiveDeployerTestCase

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Done
    • Affects Version/s: 7.0.0.Beta3
    • Fix Version/s: 7.0.0.CR1
    • Component/s: OSGi
    • Labels:
      None
    • Steps to Reproduce:
      Hide

      Put this line of code back in:
      OSGiTestHelper.assertBundleState(Bundle.UNINSTALLED, bundle.getState());

      The run the smoke test suite a number of times. For me it failed about 1 in 4 runs.

      Show
      Put this line of code back in: OSGiTestHelper.assertBundleState(Bundle.UNINSTALLED, bundle.getState()); The run the smoke test suite a number of times. For me it failed about 1 in 4 runs.

      Description

      In the JBoss AS Codebase (in testsuite/smoke) org.jboss.as.test.embedded.osgi.SimpleArchiveDeployerTestCase has the following code @line 30:
      archiveDeployer.undeploy(depname);
      OSGiTestHelper.assertBundleState(Bundle.UNINSTALLED, bundle.getState());
      However in some cases the bundle state hasn't reached UNINSTALLED yet when the assertion is done. In some cases the state is still RESOLVED.
      This causes this test to fail intermittently. Experiments show that this seems to be a timing issue in the test and that the bundle does reach the UNINSTALLED state eventually.

      For the moment the assert line above is commented out, but it needs to be fixed properly.

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Activity

              People

              • Assignee:
                thomas.diesler Thomas Diesler
                Reporter:
                bosschaert David Bosschaert
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                0 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: